Маркетинг
Структура за темами
- Загальна інформація про курс
Загальна інформація про курс
МАРКЕТИНГ
Мета курсу – ознайомити курсантів (студентів) з основними принципами та функціями маркетингу, формами і методами вітчизняного та світового досвіду маркетингової діяльності фірм, зокрема, фірм, що надають транспортні послуги.
Обсяг дисципліни:
3,5 кредити/ 105 академічних годин, з них: лекцій 32 годин, практичних занять 16 годин, самостійної роботи 57 години.
Форми навчання
лекції, практичні заняття, самoстійна робота.
Форми контролю
поточний контроль:
- тестування;
- письмова контрольна робота.
підсумковий контроль:
- екзамен.
допуск до підсумкового контролю успішне виконання письмової контрольної роботи, тестів у ВУ.
Викладачі
МартинО.М., к. ек. н., доцент кафедри права та менеджменту у сфері цивільного захисту
- тестування;
- ТЕМА 1. СУЧАСНА КОНЦЕПЦІЯ МАРКЕТИНГУ
ТЕМА 1. СУЧАСНА КОНЦЕПЦІЯ МАРКЕТИНГУ
1.1. Суть маркетингу.
1.2. Основні поняття маркетингу та його комплекс.
1.3. Принципи, функції та завдання маркетингу.
1.4. Етапи становлення маркетингу та еволюція концепції маркетингу.
1.5. Види маркетингу.
- Тема 2. УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОВИМ ВПЛИВОМ
Тема 2. УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОВИМ ВПЛИВОМ
2.1. Концепція маркетингового управління.
2.2. Система маркетингового планування.
2.3. Організація маркетингової діяльності на фірмі.
2.4. Контроль маркетингової діяльності фірми.
2.5. Економічна ефективність управління маркетингом.
- ТЕМА 3. МАРКЕТИНГОВЕ СЕРЕДОВИЩЕ ФІРМИ ТА ЙОГО ХАРАКТЕРИСТИКА
ТЕМА 3. МАРКЕТИНГОВЕ СЕРЕДОВИЩЕ ФІРМИ ТА ЙОГО ХАРАКТЕРИСТИКА
3.1. Маркетингові можливості і чинники, що їх визначають.
3.2. Маркетингове середовище фірми, його характеристика.
3.3. Зовнішнє маркетингове середовище: суть та чинники.
3.3.1. Мікрочинники зовнішнього маркетингового середовища.
3.3.2. Макромаркетингове зовнішнє середовище та його чинники.
3.4. Суть та чинники внутрішнього маркетингового середовища.
- ТЕМА 4. СИСТЕМА МАРКЕТИНГОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ. МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКІВ
ТЕМА 4. СИСТЕМА МАРКЕТИНГОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ. МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКІВ
4.1. Маркетингова інформаційна система. Види маркетингової інформації.
4.2. Маркетингові дослідження: принципи, мета та етапи.
4.3. Методи проведення маркетингових досліджень.
4.4. Аналіз ринкової ситуації. Кон'юнктура ринку та методи її оцінювання.
4.5. Аналіз конкурентних ситуацій. Стратегії конкурентів на ринку.
- ТЕМА 5. ВИБІР ЦІЛЬОВИХ РИНКІВ ТА ЇХ СЕГМЕНТУВАННЯ
ТЕМА 5. ВИБІР ЦІЛЬОВИХ РИНКІВ ТА ЇХ СЕГМЕНТУВАННЯ
5.1. Добір цільових ринків та етапи сегментування ринків.
5.2. Принципи та критерії ефективної сегментації ринку.
5.3. Маркетингові стратегії фірми та їх характеристика.
5.4. Позиціювання товару на ринку.
- ТЕМА 6. ВИБІР РИНКІВ ТА МОДЕЛІ ПОВЕДІНКИ ПОКУПЦІВ НА РИНКУ
ТЕМА 6. ВИБІР РИНКІВ ТА МОДЕЛІ ПОВЕДІНКИ ПОКУПЦІВ НА РИНКУ
6.1. Порівняльна характеристика основних типів ринку.
6.2. Споживчий ринок.
6.2.1. Моделі поведінки покупців на споживчому ринку.
6.2.2. Сегментування споживчого ринку та його принципи.
6.3. Промисловий ринок.
6.3.1. Моделі поведінки покупців на промисловому ринку.
6.3.2. Сегментування промислового ринку: критерії та принципи.
- ТЕМА 7. РОЗРОБКА КОМПЛЕКСУ МАРКЕТИНГУ. МАРКЕТИНГОВА КОНЦЕПЦІЯ ТОВАРУ
ТЕМА 7. РОЗРОБКА КОМПЛЕКСУ МАРКЕТИНГУ. МАРКЕТИНГОВА КОНЦЕПЦІЯ ТОВАРУ
7.1. Комплекс маркетингу: суть та основні поняття.
7.2.Маркетингова концепція товару.
7.3.Концепції життєвого циклу товару та еволюції ринку.
7.4.Конкурентоспроможність товарів як маркетинговий показник.
7.5. Маркетинг конкурентоспроможних послуг.
- ТЕМА 8. МАРКЕТИНГОВА ТОВАРНА ПОЛІТИКА
ТЕМА 8. МАРКЕТИНГОВА ТОВАРНА ПОЛІТИКА
7.1. Комплекс маркетингу: суть та основні поняття.
7.2.Маркетингова концепція товару.
7.3.Концепції життєвого циклу товару та еволюції ринку.
7.4.Конкурентоспроможність товарів як маркетинговий показник.
7.5. Маркетинг конкурентоспроможних послуг.
- ТЕМА 9. МАРКЕТИНГОВА ПОЛІТИКА ЦІНОУТВОРЕННЯ
ТЕМА 9. МАРКЕТИНГОВА ПОЛІТИКА ЦІНОУТВОРЕННЯ
9.1. Сутність та цілі маркетингового ціноутворення.
9.2. Чинники маркетингового ціноутворення.
9.3. Маркетингові стратегії ціноутворення.
9.3.1. Маркетингові стратегії встановлення ціни на новий товар.
9.3.2. Маркетингові стратегії встановлення ціни на наявні на ринку товари та послуги.
9.3.3. Маркетингові стратегії ціноутворення в межах товарної номенклатури.
9.3.4. Маркетингові стратегії ціноутворення за географічним принципом.
9.3.5. Маркетингові стратегії знижок і зарахувань.
9.3.6. Маркетингові стратегії дискримінаційних цін.
9.4. Методи встановлення ціни.
10.1. Суть, завдання та інструменти маркетингових комунікацій.
10.2. Комплекс маркетингових комунікацій та його планування.
10.3. Суть та види реклами. Оцінка ефективності реклами.
10.4. Персональний продаж та його форми.
10.5. Завдання та засоби стимулювання збуту.
10.6. Пропаганда товару.
10.7. Public Relations та його методи. Формування позитивного іміджу фірми.
10.8. Суть та значення прямого маркетингу.
- ТЕМА 11. МАРКЕТИНГОВА ПОЛІТИКА РОЗПОДІЛУ
ТЕМА 11. МАРКЕТИНГОВА ПОЛІТИКА РОЗПОДІЛУ
11.1. Суть маркетингової політики розподілу.
11.2. Формування каналів розподілу та їхні функції.
11.3. Посередницька діяльність в каналах розподілу.
11.4. Маркетингові системи розподілу. Вертикальні маркетингові системи та їх структура.
11.5. Маркетингова політика розподілу і логістика.
- Підсумковий контроль
Підсумковий контроль
- ОЦІНЮВАННЯ КУРСУ
ОЦІНЮВАННЯ КУРСУ
Шановні студенти !
В даному розділі ви матимете змогу оцінити якість вивченого курсу. Для цього необхідно дати відповідь на декілька тестових питань. Вся інформація є конфіденційною і використовується з метою удосконалення освітнього процесу.
Оцінка курсу здійснюється за дванадцятибальною шкалою:
10-12 балів – якість проявляється завжди;
7-9 балів – якість проявляється часто;
4-6 балів – якість проявляється на рівні 50%;
1-3 бали – якість проявляється рідко;
0 балів – якість відсутня.
Пошук на форумах
Пошук на форумах
Останні новини
Останні новини
Незабаром
Незабаром
Останні дії
Останні дії
Календар
Календар
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Сьогодні Sunday, 11 April 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |