Забезпечення підготовки висококваліфікованих фахівців в галузі цивільної безпеки зі спеціальності 261 “Пожежна безпека” із набуттям ними компетентностей, які дають можливість комплексного та прикладного вирішення завдань у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, що спрямовані на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, на запобігання виникненню пожеж, обмеження їх розвитку, убезпечення людей, захист матеріальних цінностей, довкілля від впливу небезпечних чинників пожежі, а також створення умов для пожежогасіння.

Державний нагляд (контроль) у сфері пожежної та техногенної безпеки є однією з основних навчальних дисциплін вищих навчальних закладів системи цивільного захисту України.

 

Метою навчальної дисципліни є вивчення та засвоєння здобувачами освіти основних понять, принципів та засад запобігання виникненню надзвичайних ситуацій. Глибоке вивчення норм законодавства і виховання культури професійної діяльності виключно в правовому полі передбачають створення системи навчання і виховання, спрямованої на формування нового, вищого рівня культури особистості майбутнього фахівця в галузі цивільного захисту. Нарізним стрижнем цієї культури є правосвідомість особистості, яка включає отримання системних знань про норми чинного законодавства і неухильність його дотримання.