Курс «Фінанси, гроші і кредит» є обов’язковим компонентом освітньої програми «Менеджмент організацій та адміністрування». Структуру та зміст курсу побудовано на основі реальної практики та сучасної теоретичної складової фінансів, грошей та кредиту. 

Пререквізити: економічна теорія, маркетинг.

По завершенні вивчення курсу здобувачі вищої освіти отримують теоретичні знання щодо формування системи базових знань з теорії фінансів,  грошей, кредиту, засвоєння закономірностей функціонування грошового та фінансового ринків як теоретичної основи державної, монетарної, валютної, податкової та бюджетної політики, розвитку банківської справи та ринку фінансових послуг; формування спеціальних знань і практичних навичок з питань організації фінансових відносин та їх функціонування на макро- і мікроекономічному рівнях.

3.3. Компетентності:

  Загальні  компетентності:

ЗК08   Навички використання інформаційних і комунікаційних технологій;

ЗК15  Здатність діяти на основі етичних міркувань (мотивів).

 

(Спеціальні) фахові компетентності:

ФК02  Здатність аналізувати результати діяльності організації, зіставляти їх з факторами впливу зовнішнього та внутрішнього середовища;

 

ФК06 Здатність діяти соціально відповідально і свідомо;

 

ФК07 Здатність обирати та використовувати сучасний інструментарій менеджменту;

  ФК10 Здатність оцінювати виконувані роботи, забезпечувати їх якість та мотивувати персонал організації;

  ФК12 Здатність аналізувати й структурувати проблеми організації, формувати обґрунтовані рішення;

ФК15 Здатність формувати та демонструвати лідерські якості та поведінкові навички.

 

3.4. Програмні результати навчання:

РН06 Виявляти навички пошуку, збирання та аналізу інформації, розрахунку показників для обґрунтування управлінських рішень;

РН12 Оцінювати правові, соціальні та економічні наслідки функціонування організації.


4. Формат і обсяг курсу

Формат курсу

Очний/заочний. Навчальний матеріал дисципліни структурований за тематичним принципом і складається з двох блоків, які є логічно завершеними, відносно самостійними, цілісними частинами. Здобувачі вищої освіти мають змогу отримувати індивідуальні консультації. Навчальний курс включає самостійну роботу студентів, виконання науково-дослідних завдань та комплексних завдань розрахункового характеру, вивчення дискусійних питань, розгляд кейсів, ситуаційних та тестових вправ. Під час сесії формат очний.

Обсяг дисципліни:

4,5 кредитів / 135 академічних годин, з яких: лекцій 32 годин, практичних 32 години, самостійної роботи 71 годин.

Форми навчання

лекції, семінарські заняття, консультації, самостійна робота (в тому числі виконання здобувачами освіти індивідуальних завдань у поза аудиторний час з подальшою їх перевіркою).