Новини сайту

Microsoft оголосила терміни виходу Windows 10

Microsoft оголосила терміни виходу Windows 10

Deleted user -
Number of replies: 0

        Нова система Windows 10 вийде влітку 2015 року, оголосив у корпоративному блозі виконавчий віце-президент групи операційних систем Microsoft Террі Майерсон (Terry Myerson). Windows 10 надійде в продаж влітку в 190 країнах і підтримуватиме 111 мов. За даними Майерсона, зараз з Windows працює більше 1,5 мільярдів користувачів у всьому світі.

        Microsoft традиційно випускає свої нові операційні системи восени. Так, Windows XP вийшла в жовтні 2001 року, Windows Vista - в листопаді 2006 року, Windows 7 - у жовтні 2009 року і Windows 8 - у жовтні 2012 року. Однак в останні роки восени виходять самі затребувані на ринку новинки від Apple - передусім нові iPhone, які надходять у продаж у вересні-жовтні і за ними традиційно шикуються черги в магазинах в усьому світі. На листопад-грудень припадає пік продажів перед новорічними святами, і в 2014 році до нього краще за всіх підготувалася Apple: за даними аналітичної компанії Gartner, вона стала в IV кварталі 2014 найбільшим у світі виробником смартфонів. Останні 14 років нові Windows виходять в жовтні-листопаді, але цього разу компанія вирішила не чекати осені. Оновлення системи вперше буде безкоштовним для власників Windows 7 і Windows 8 протягом року після виходу нової системи. Ціна Windows 10 поки не оголошена.

         Microsoft домінував на ринку комп'ютерів до появи масового ринку планшетів - iPad від Apple і Android-пристроїв. Windows 10 стане другою спробою Microsoft випустити систему, яка сподобалася б і власникам комп'ютерів, і планшетів.  Windows 8, що вийшла в 2012 році серйозних позицій на ринку планшетів не зайняла. Серед нових функцій Windows 10 - система авторизації Hello без паролів - замість них Microsoft хоче використовувати розпізнавання осіб і відбитків пальців, систему голосового управління Cortana і новий браузер, який написали «з нуля» замість непопулярного Internet Explorer.

         Раніше користувачам Windows практично завжди доводилося платити за оновлення операційної системи. Традиційно встановити нову версію безкоштовно можна було лише на найновіші комп'ютери, які були придбані не більш ніж за півроку до виходу нової системи. Проте цього разу Microsoft взяла приклад з конкуруючих систем, Android від Google і MacOS від Apple - тепер на комп'ютери з Windows 7 і Windows 8 нову систему можна буде встановити безкоштовно.

        Microsoft також тестує можливість установки Windows 10 на Android-смартфони, повідомив Майерсон. Зараз компанія запустила тестову програму разом з п'ятим у світі виробником смартфонів, китайської Xiaomi, в рамках якої деякі активні користувачі можуть встановити Windows 10 на флагманський смартфон цієї компанії Xiaomi Mi 4.

             

Attachment Терри Майерсон.jpg