Новини сайту

Японці створили "невидимий" поїзд

Японці створили "невидимий" поїзд

Deleted user -
Number of replies: 0


Транспорт буде будувати компанія Hitachi.

Японська залізнична компанія Seibu Railways сподівається зробити великий стрибок в дизайні до свого сторіччя; нова лінія швидкого приміського сполучення повинна "вписатися в ландшафт". Нові поїзди Seibu будуть "невидимими" (хоча скоріше такими, що відбиваються), немов розчиняючись під час руху.

Казуо Седзіма, одна з провідних архітекторів Японії, яка ніколи до цього не займалася поїздами, буде працювати над новим проектом. Седзіма – заслужений архітектор, відзначений престижною "Прітцкерівською премією", якою нагороджують "архітекторів, чиї побудовані роботи демонструють поєднання таких якостей, як талант, бачення і прихильність, яке забезпечує послідовний і значний внесок в розвиток людства і будівель навколишнього середовища через мистецтво архітектури".

На сайті Седзіма відзначено, що вона вважає за краще мінімалізм в дизайні. "Подорожі експресом проходять по безлічі різних пейзажів, від гір Тітібу до центру Токіо, і я подумала, що було б добре зробити поїзд, який міг би співіснувати з цим розмаїттям пейзажів", – цитує Седзіма Fast Company Design, – повідомляє  hi-news.ru .

Активний камуфляж поїзда смутно описується як "напівпроникне покриття, що відбиває поверхні". Очевидно, найкраще для цього підійде блискуча вінілова плівка, але щоб зрозуміти, що насправді має на увазі Seibu, доведеться почекати.

Компанія планує опрацювати понад 150 кілометрів залізничних колій по всій Японії.

Швидкість, потужність і вплив на навколишнє середовище цього "невидимого" потяги поки не обговорювалися, але програму планують почати в 2018 році разом з будівництвом восьми локомотивів. Транспорт буде будувати компанія Hitachi, яка вже займалася виробництвом поїздів Сінкансен, які курсують зі швидкістю 330 км/год.