Новини сайту

Телик для айтішників. В Україні з'явився освітній онлайн-канал, присвячений сфері IT

Телик для айтішників. В Україні з'явився освітній онлайн-канал, присвячений сфері IT

Deleted user -
Number of replies: 0


Інтернет-канал називається BrainTV. Його основною метою є поширення знань в IT-сфері серед українських користувачів, а також просування української IT-індустрії на міжнародному рівні.

В даний час канал доступний на Divan.TV (в режимі бета-тестування) та на власному сайті braintv.net, який стане повністю функціональним у травні, повідомляє AIN.ua. До кінця поточного місяця він буде запущений на Megogo, OLL.TV і FainoTV. Трансляція буде здійснюватися в інтернеті і через SmartTV.

Зараз BrainTV дозволяє переглянути Гарвардський курс з основ програмування CS50, інтерв'ю з українськими стартапами, репортажі зі спеціалізованих заходів та інший освітній контент з IT-тематики. В майбутньому канал запустить розважальне шоу Get In і студію новинного продакшену Weekly Tech News Digest. Кошти на реалізацію цих проектів будуть зібрані за допомогою краудфандінга.

Канал веде мовлення трьома мовами: українською, російською та англійською.

Мета каналу полягає не лише в поширенні освітнього контенту. BrainTV повинен привернути міжнародну увагу до української IT-сфери. "BrainTV – це телеканал, який прагне представити українську IT-індустрію на світовій арені", - свідчить повідомлення на сайті каналу.

Канал є некомерційним проектом. Як зазначає його керівник Божена Шеремета, "розвиваючий, інформаційний та освітній контент" потрібен людям, і BrainTV розраховує надати до нього якомога більш широкий доступ.