Новини сайту

Україна на першому місці у Європі за кількістю IT-фахівців

Україна на першому місці у Європі за кількістю IT-фахівців

Deleted user -
Number of replies: 0

Більше 100 тисяч українських програмістів працюють у різних компаніях
Незважаючи на політичні потрясіння, українські послуги ІТ та програмного забезпечення для Research&Development з кожним роком набирають обертів.

Попит на IT-персонал продовжує рости на світовому ринку.

Україна має найбільше і швидкозростаюче число IT-фахівців в Європі. При цьому, очікується, що до кінця 2020 число фахівців перевищить 200 тисяч осіб, повідомляє портал IT Outsoursing News.

Більше ста світових високотехнологічних компаній, таких як, наприклад, Cisco, Oracle, Rakuten, Samsung, ведуть R&D діяльності в Україні. Разом з тим безліч локальних IT-аутсорсингових компаній обслуговують клієнтів по всьому світу.

Експорт українського програмного забезпечення приніс приблизно $2,5 млрд в 2015 році. Найбільше послуг – приблизно 80% надаються клієнтам зі США.

Крім того, зазначається, що США залишаються найбільшим партнером України по спільній R&D діяльності, що становить близько 45% від загального числа. Далі йдуть країни ЄС та Ізраїль.

Найпопулярнішим місцем для відкриття R&D центру є Київ, у якому зосередилася більша частина фахівців. Привабливими для таких досліджень стали Дніпропетровськ, Львів, Одеса, Харків і Вінниця.

Нагадаємо, що чотири українські IT-компанії увійшли до сотні найкращих аутсорсингових фірм світу.

Українські стартапи отримали можливість вийти на ринок ЄС.

У 2015 році Україна експортувала продукції IT-індустрії на $2,5 млрд.